Sämpylöihin tuli lisämakuja aniksesta, fenkolista ja piimästä. Vinkki: piimäpurkki ei huuhdellakaan kierrätystä varten lavuaariin, vaan sämpytaikinaan makua antamaan.
- 8 dl vettä
- piimäpurkin jämät
- aamupuuron jämät
- pala hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl anista ja fenkolia
- 3 dl ruisjauhoja
- 6 dl sämpyläjauhoseosta
- 1 dl rypsiöljyä
- vehnäjauhoja
Vesi kaadetaan/ravistellaan jo juodun piimäpurkin kautta kattilaan, jossa vähän aamuista puuroa. Lämmitetään käden lämpöiseksi. Lisätään hiiva ja mausteet. Lisätään ruis- ja sämpyläjauhot ja öljy. Lisätään vehnäjauhoja niin paljon, että taikina on sopivaa. Alustetaan hyvin. Kohotetaan kannen/liinan alla. Leivotaan sämpylöiksi. Kohotetaan leivinpellillä liinan alla. Paisto 225 asteessa noin 15 min.
Kommentit