itsen%C3%A4isyysp%C3%A4iv.aamupala6.12.1

Itsenäisyyspäivästäkin on kulunut jo viikko! Yritän muistella kuvien kautta, miten se meni.

Aamupalapöydästä löytyi karjalanpiirakoita ja munamargariinia. Pöytään löytyi itsenäisyyspäivän pöytäkynttilät viime vuodesta. Hyvä, sillä kynttiläostot jäivät, mutta nämähän toimivat ihan hyvin. ;)

itsen%C3%A4isyysp%C3%A4iv.ulkoilu6.12.13

Olin noussut siivoilemaan paljon aikaisemmin kuin muut, joten palkitsin itseni ulkoilulla. Samalla ajattelin käydä tarkistamassa, olisiko sinivalkoisia pitkiä kynttilöitä löytynyt kukkaliikkeestä. Ei ollut, mutta kukkia löytyi...

itsen%C3%A4isyysp%C3%A4iv.hyasintit6.12.

Yksi perinteemme itsenäisyyspäivän aikaan on ollut sininen ja valkoinen hyasintti. Tarjouksessa sai neljä sinttiä kymmenellä eurolla, joten niitä tuli ostettua vähän enemmän. Punaisessa ruukussa olevat hyasintit olivat lapun mukaan punaisia. Pitihän niitäkin ostaa kokeeksi, sillä en ole aiemmin nähnyt punaista versiota vain niitä vaaleanpunaisia. Samalla mietin, saako joku perheenjäsen hyasintin tuoksuista allergiaa, toivottavasti ei.

Kotona oli ruoanlaitto kovalla tohinalla meneillään. Taatelikakku oli menossa uuniin.

itsen%C3%A4isyysp%C3%A4iv.konvehdit6.12.

Pöytäliinan vaihtotouhuihin ja Suomi-kulhon täyttöön.

itsen%C3%A4isyysp%C3%A4iv.ruoka6.12.13-n

Lasten toiveruokana oli "pötköpossua" ja "veneperunoita". Itsenäisyyspäivän juhlaa katsottiin perinteisesti pöydän päätyyn nostetun tietokoneen kautta, vaikka samassa tilassa olisi ollut televisiokin.

itsen%C3%A4isyysp%C3%A4iv.kahvip%C3%B6yt

Kodin juhlaväki ei tänä vuonna ollut sonnustautunut juhlavaatteisiin vaan mukavasti oloasuihin. Kahdella nuorimmalla oli tosin sinivalkoista; Suomi-paitaa ja sini-valko -raitaista Marimekkoa.