Sato on kypsynyt. Kaupoista saa isoja juurespusseja tosi edullisesti. Nyt onkin hyvä hetki kokeilla jotain uutta joululaatikkoa. Aattopöytään ei viitsi tehdä kokeiluja. Silloin tarjottavat ovat takuuvarmasti onnistuvia ja perinteisiä. Kuinka vaikea onkaan vaihtaa tuttua lanttulaatikkoreseptiä.

Löysin ohrasuurimo -paketin, minkä pohjalla oli vain vähän suurimoita. Itseasiassa suurimot olisi pitänyt jo viime joulusiivouksen aikana siivota kaapeista pois, mutta eivät näyttäneet pilaantuneilta, vaikka päivämäärä olikin ohitettu. Suurimot ovat olleet vähän hankala ruoka-aine meidän perheessä. Itse kyllä olen pitänyt, mutta mitä tahansa niistä olen tehnytkin, on suurimoista tehty ruoka leimattu terveysruuaksi.

 901393.jpg

 901404.jpg Pyysinkin perheenjäseniä ottamaan laatikkomaistiaisia ensin ihan varovasti, jos ei olekaan mieleistä. Samalla laitoin uuniin laatikkoruuan kaveriksi tarkoitetut uunimakkarat. Makkaroiden väleihin olin laittanut omenaa, sipulia ja tomaattia. Ennenkuin makkarat saatiin uunista, olikin porkkanalaatikko jo syöty :o.

Kokeilin ohrasuurimopaketin takana olevaa reseptiä, hieman muunnellen:

  • 2 dl rikottuja ohrasuurimoita
  • 10 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 6 porkkanaa
  • vajaa 1 tl suolaa
  • 2 rkl siirappia
  • ripaus muskottipähkinää
  • 2 munaa
  • 6 dl maitoa
  • pinnalle korppujauhoja

Keitä ohrasuurimoita kasvisliemessä 20 min, raasta sillä aikaa porkkanat. Sekoita keitettyyn ohraan porkkanaraaste ja muut ohjeen ainekset. Kaada seos uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja halutessasi muutama voinokare. Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 1½ tuntia.

Hyvä, kun maistui. Lupasin tehdä toistekin, vaikkakaan aattopöytään tämä laatikko ei meillä pääsekään.