Kuusikaupoille piti lähteä jo eilisiltana, mutta vesisade siirsi ostopäivää.

Tutulla myyntipaikalla ei näkynyt heti tuttua kuusikauppiasta. Ihan vieraita naamoja. "Hei, meidän vakimyyjä!", tuli sponttaani ilahtunut kiljahdus, kun tutun näköinen kuusikauppias tuli kulman takaa. "Joo, olen minä muutamana vuonna kuusia myynyt", hymyilytti kuusikauppiastakin.

Kumma juttu, että vuodesta toiseen se kuusi, mihin ensin koskettaa, onkin se, minkä lopulta ostaa. Niin kävi tänäkin vuonna. Ensiksi pyöriteltyyn palasimme, kun oli kaikki kuuset silmäilty.

"No, onko se taas kaksikymppiä, niinkuin viime vuonna?"

"Ei, tällaisesta täysimittaisesta se on 35 euroa"

"No, mutta viime vuonnakin myit meille vakiasiakkaille kahdella kympillä"

"Ai, minäkö sen myin, ei voi olla totta"

"Joo, joo ja sitten jo sovittiin, että ensivuonna ei voi enää pudottaa hintaa ja se on sit ensi vuonna 20 euroa ja viisi senttiä. Me voidaan olla oikein reiluja ja antaa sulle kuusi senttiä. Tarkastettiin just, että lompakosta löytyy sentin kolikko" ;)

"No, se on 25 euroa, kysykää vaikka niin tuolla viereisellä kauppiaalla kuusen hinta alkaa neljällä kympillä. Tehän voitte vaikka käydä sitä kautta kysymässä."

"Eihän me sitä kautta lähdetä kiertämään, kun ollaan joulumielellä liikenteessä. Tulee sullekin vähän joulumieltä, kun myyt tämän kahdellakympillä ja pääset siitä kuusesta eroon ja sit me tullaan taas ensi vuonna ;). Oliko tässä muuten jo se suurperhealennus..." tässä kohtaa kaikki lapset rivissä hymyilivät kauppiaalle ;D "... niin ja ajattele niitä kaikkia köyhiä lapsiperheitä, mitä nyt laman aikaan on." ;)

"Joo, tota... sopiiko, että tässä välissä käyn paketoimassa ton."

Kauppias palasi auttamasta kaveriaan kuusen paketoinnissa ja kertoi, että oli samalla kysynyt, voiko kuusen myydä kahdella kympillä. Kaveri oli kuulemma pomo ja hän vain pelkkä talkooapulainen. 22 euroakaan ei käynyt. "Se on 25 euroa, tai sitten teidän täytyy neuvotella pomon kanssa."

No, eihän se ollut kuin pari askelta. Kipaisin kysymässä.

"Sä, kun olet kuulemma pomo, niin voiko vielä pari euroa tinkiä?"

Nyökkäisy tuli heti. Pyysin nyökkäisemään vielä kaverillekin, että uskaltaa myydä, vaikka oltiinkin kuuloetäisyydellä ;D

Kuultiin vielä, kuinka pakettiauton polttoaine on kallista jne... "Me mennään koristelemaan nyt tätä. Hyvää joulua! Ensi vuonna nähdään taas!" :)

2163353.jpg