Ennen kuusikaupoille lähtöä luettiin edellisvuosien kuusikaupoista... hyvin pääsi tinkimistunnelmaan vanhoja merkintöjä lukiessa :D. Takataskuun juolahti heti pari juuri tähän pakkashetkeen sopivaa tinkilausetta, mutta niitä ei tarvinnut käyttää. Kuusi irtosi kohtalaisen helposti :).

Matkaan lähdettiin kahden nuorimman lapsen voimin. 4 vuotiaan ja 8 vuotiaan hattujen päälle viritettiin tonttulakit luomaan tunnelmaa ja kenties näky voisi sulattaa kuusikauppiaan sydämen alentamaan kuusen hintaa ;).

Matka vei yllättävän kauan ja pakkanen, -23 astetta, tuntui kovalta varsinkin 8 vuotiaan mielestä.

Itse kuusikaupoilla olo ei vienyt niin paljon aikaa kuin tavallisesti. Pari kuusikauppiasta katselivat tuloamme hetken kauempaa, mutta eivät tulleet juttusille aivan heti. Juttusille tullut kauppias näytti tunnistavan meidät, vaikkei ollutkaan ihan se tutumpi myyjä, kenen kanssa olimme aijemmin kauppoja tehneet.

Kuusia oli tarjolla tänä vuonna vähemmän kuin edellisvuosina, eikä ihan loistoyksilöä ollut saatavilla. Paras mahdollinen tarjolla olevista pääsi kauppakohteeksi.

"Kuinkas halvalla tuon saisi?"

"Se on sellainen 35 euroa"

"Mutta, ethän sä meille sillä hinnalla, kun ollaan vakiasiakkaita"

"No, vakiasiakkaille 25 euroa"

"No, mutta hienot priimatkin on saatu 25 eurolla, niin pudota nyt parilla. Olisko se 23 euroa?"

"No, kyllä sä sen sillä saat, jos on tasaraha"

"Oho, nyt tuli paha, kai meillä on tasaraha?"

"Niin, jos ei oo, niin sitten se on 25 euroa" :D :D

... miehellä oli jo 20 euroa kädessään, enää tarvittiin tasan 3 euroa. Kaiveltiin lompakoitamme... sanoin miehelle: "Kato sä ensin, niin sitten mun ei tartte maksaa siita kolmea euroakaan :D :D ..."Tääl on vähän pimeetä, kaikkia muita pienempiä kolikoita tulee vastaan"... "Toi on 2 euroa, pitele tota niin..."

"No, sä saat sen 22 eurolla ei tartte kaivella. Hyvää joulua teidän perheelle" :)

Kuusikauppias kertoi, että ovat myyneet kuusia samassa paikassa jo 21 vuotta.

"Niin se varmaan on, sillä näiden kahden lapsen lisäksi, meillä on kaksi lasta kotona kasvamassa ja olemme taineet käydä täällä ennen heitäkin"

"Ja ensi vuonna mä myyn teille taas kuusen"

"Niin varmaan myytkin. Kyllä me tullaan taas. Hyvää Joulua!" :)

20101223kuusenhaku.jpg