Julkaistamattomien kirjoituksen siivoaminen arkistoista jatkuu. Tämä kirjoitus löytyi tasan neljän vuoden takaa, etsin kirjoitukseen kuvat. Joululimppujen raidoitusta 20.12.2016:

 

"Kantapala kasvattaa" -sanonnassa on meidän perheessä ollut ihan omanlaista taikaa. Kaikki neljä ovat jossain vaiheessa kärkynneet leipien kantapalojen perään, ihan vain siinä toivossa, että kantapalojen syönti auttaisi pituuskasvussa. Pieni käsi saattoi kaivaa leivän kantapalan ihan toisesta päästä leipäpussia ja välillä tuli kinaa sisaruksen kanssa, jos toinen ehti siepata kantapalan nenän edestä. Kävipä jopa niinkin, että kun yksi lapsista alkoi olla luokan pisimpien joukossa, alkoi hän karttamaan kantapaloja, ettei vain kasvaisi liikaa.

20161220kantapalat.jpg

Nyt olisi kuitenkin kantapaloja tarjolla, sillä aamulla bongasin joululimpputarjouksen.

20161220joululimput.jpg

Leivät maksoivat euron kappaleelta, joten suurperheen äitinä ostin heti 10 leipää ja hetken päästä 6 leipää lisää.

20161220raidat.jpg

Matkalla kotiin sain kuningatarajatuksen, kuinka laitan leivistä valmiit lajitelmat pakkaseen. Pari palaa leivän päistä syrjään ja tummasta ja vaaleasta limpusta raidallisia valmiita lajitelmia pakkaseen. Arkeen, ennen joulua, saadaan kantapaloja ja lähempänä joulua ja jouluna tarjolle tulee limppujen keskipaloja. :)