Ohjeesta unohdin siirapin pois, mutta lapset tyhjensivät vuoan kuitenkin. Bataatti-porkkanalaatikon kaverina tarjoiltu jauheliha-punajuurilaatikko oli kuitenkin niin suussasulavaa, että tämä jäi jotenkin toisen laatikon varjoon. Pitänee kuitenkin jatkossa kokeilla eri versioita bataattilaatikoista, niin se oma suosikki löytyy :). Mitat erosivat hieman alkuperäisestä ohjeesta:

  • n. kilo = 2 bataattia
  • 2 porkkanaa
  • 2 dl kermaa
  • (1 dl siirappia) ... unohtui laatikostani
  • 2 munaa
  • 3/4 dl korppujauhoja
  • 1 tl suolaa
  • ripaus inkivääriä
  • ripaus kanelia
  • pinnalle: korppujauhoja ja margariininokareita

Keitä kuoritut ja lohkotut bataatit ja porkkanat, soseuta. Turvota korppujauhot kermassa. Lisää korppujauhokermaseos, munat ja mausteet, sekoita tasaiseksi.

Kaada seos uunivuokaan, ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama margariininokare. Paista 150 asteessa noin 2 tuntia.