Kauan aikaa sitten, arviolta vuonna 2005?, hankimme monitoimikoneen helpottamaan suurperheen arkea. Isohkolle laitteelle ei vain löytynyt sopivaa säilytyspaikkaa, joten hankalaksi meni aina laitteen ottaminen esille. Usein jäi laite myös puhdistamatta heti käytön jälkeen, joten ei ihme, että oli hankalaa. Lopulta kone jäi kokonaan ilman käyttöä.

Muutossa, yli yhdeksän vuotta sitten, nostimme laitteen jääkaapin yllä olevaan kaappiin. Aina välillä huomioin, että tuokin on vielä tuolla, mutta kone ei päässyt käyttöön.

20.9.21 tein monitoimikoneen kanssa tuttavuutta uudelleen. Siivosin laitteelle alakaapista säilytystilan ja kokeilin hyödyntää laitetta kauden juuresten pilkonnassa. Näppärästi silpoutui laatikkoruokiin juurekset ja porkkanalettuihin porkkanat. Selkeästi kasvisten määrä lisääntyi ja leivän mussutus vähentyi. :)

Muutamasta omasta päästä raasteuunilaatikon teon jälkeen mietin, että miksipä ei porkkanalaatikostakin voisi tehdä raasteversiota. Tavallisestihan porkkanat ensin keitetään ja survotaan ennen uuniin laittoa. Jospa raasteversio olisi ravintorikkaampi, kun ei moneen kertaan porkkanaa kypsennetä tai ainakin helpompi, kun on vähemmän työvaiheita.

20210924porkkanaraastelaatikko.jpg

24.9.21 porkkanaraastelaatikko ennen uuniin laittoa. Pinnalle ei tullut perinteisen porkkanalaatikon korppujauhotusta. Laatikko kypsyi folion alla tunnin ja sen jälkeen vielä ilman foliota 45 minuuttia 180 asteessa.

20210924porkkanaraastelaatikko2.jpg

Syötiin porkkanalaatikko kananugettejen kanssa. Kyselin porukalta, että oliko liian terveellisen oloinen laatikko? Turhaan kuulemma kyselin, kun laatikko hävisi ja mies huokaili, että käy heti aamulla ostamassa kaappiin lisää juureksia. :D