joulunodotuslaatikko131118.jpg

Joulunodotuslaatikko, mistä poimin siivousluudan, pääsi seuraavana päivänä parempaan tarkasteluun. Sieltä löytyi edellisvuosina saatuja joulukortteja, askartelutarvikkeita, pari nallea ja...

kalenterikynttilatarvikkeet131118.jpg

... joulukalenterikynttilän viritystarvikkeita. Kipaisin hakemassa kokoelman jatkeeksi ostamani joulukalenterikynttilän ja setti sai odotella sopivaa hetkeä. Olin luvannut 12 vuotiaalle, että pyritään tekemään ajoissa pieniä jouluisia juttuja, koska viime hetkellä, kiireessä, ei tuntuisi kivalta vaan rauhassa tehtynä pienet jouluaskareet toisivat joulumielen.

kalenterikynttilamansetti131118.jpg

Päivän jouluhetken odottelu innosti muihin tylsempiin hommiin ja sitten istahdettiin joulukalenterikynttilän äärelle. Kertoilin ja toistelin taas samoja tarinoitani, mistä mikin kalenterimansetin osa oli peräisin ja kuka kivitontut oli maalaillut ja kuinka isosiskot olivat pienempinä käyneet availemassa kynttilämansetin pikkuruisia koristepaketteja.

Kaksi pakettia olikin irti mansetista ja rusetit olivat auki. Tosi vaikea niitä oli uudellen rusetoida, koska nauhanpäät olivat niin lyhyet, kuumaliimattiin paketit paikoilleen, sulatettiin toisesta kynttilästä steariinia kynttiläjalan kuppiin, että kynttilä pysyisi tukevammin paikoillaan... ja sitten 12 vuotias nakkasi nopeasti pikkuruisen tonttulakin kalenterikynttilän hupuksi. Sitä naurettiin ja siitä keskusteltiin, kenen idea kalenterikynttilän huputus oli, sillä näin ajattelin itse tehdä, mutta toinen ehti ensin. :D

kalenterikynttila131118.jpg

13.11.18 Kalenterikynttilä oli valmiina. Yllättävän paljon aikaa viritykseen meni ja onneksi tehtiin ajoissa, sillä joulukuu tuli yllättävän nopeasti.

Ykkönen poltettiin kynttilästä ajallaan, mutta heti seuraavana päivänä jäätiin jälkeen kalenterikynttilän poltossa...