28.11.10 laitoin itselleni aikaisen herätyksen, sillä ensimmäisestä adventista oli tulossa työntäyteinen. Monia juttuja oli jäänyt rästiin, mutta työmäärästä huolimatta päätin, että päivään mahtuu monia pieniä hyviä hetkiä.

Ensimmäiseksi ihastelin myöhään eilisiltana viritettyjä keittiön punaisia verhoja. Amarylliksien kukatkin olivat hivenen enemmän auki kuin eilen. :)

Pyykkivuorella seikkailu vei aikansa, mutta puuroriisiä löytyi, kuin löytyikin juuri riittävästi... 

20101128riisi.jpg

Pussi oli viime joululta. ;)

20101128puuroa.jpg

Innokasta puuroilua! Onneksi tätäkin tuli harjoiteltua ennen aattoa, sillä 1 litrasta maitoa / 2dl riisiä saatava puuro on jäänyt hivenen liian pieneksi meidän porukalle... pitänee nostaa keitettävän määrää 1½ litraa maitoa / 3 dl riisiä voisi olla sopivampi määrä :)

20101128puuro.jpg

8 vuotias väitti, ettei ole koskaan saanut mantelia. Joulublogin vanhoista merkinnöistä kuitenkin selvisi, että manteli oli osunut viimeksi 7 vuotiaalle... ja taas kävi tuuri! 8 vuotias sai mantelin. :)

Aurinko paistoi ikkunoista ja piti ennättää ulos ennen pimeän tuloa. Kotityöt painoivat kuitenkin päälle, niinkuin alkava työviikkokin ja pyykkikone kävi tiuhaan. Jauheliha-punajuurilaatikko ja juuresvuoka valmistuivat.

20101128laatikot.jpg

Juureslaatikossa oli tälläkertaa mukana myös palsternakkaa... tuli ihan suosikkilaatikko :). Jauheliha-punajuurilaatikossa oli tälläkertaa 6 pientä punajuurta / 2 isoa perunaa ja koskenlaskijajuustoa.

Esikoinen opisteli englannin kokeisiin, mies pyöräili kauppaan ja muu porukka katsoi televisiosta piirroselokuvaa.

Adventtiajan joulunodotuslaatikko pysyi piilossa, sillä laatikko oli vaatehuoneen ylähyllyllä liian tiukassa, vaikeassa paikassa.