2025963.jpg Kokeilin toisen kerran aurajuustoista punajuurilaatikkoa. Tälläkertaa tein laatikon keitetyistä punajuurista, ananasmurskasta ja smetanasta.

  • punajuuria... keitetään (noin 40 min), jäähdytetään kylmässä vedessä... kuoritaan... raastetaan
  • sipuli
  • öljyä
  • mustapippuria, viherpippuria
  • vajaa paketillinen aurajuustoa
  • 1 prk ananasmurskaa
  • 1 prk smetanaa

Silppusin sipulin. Kuullotin silppua kasarissa pienessä tilkassa öljyä. Lisäsin punajuuriraasteen ja pippurit. Sekoitin ainekset keskenään. Laitoin uunivuokaan kerroksittain punajuurisilppua, murennettua aurajuustoa ja ananasmurskaa. Päällimmäinen kerros oli punajuurisilppua. Sekoitin smetanan ja ananasmurskapurkista jääneen ananasmehun. Laatikko paistui 175 asteessa ensin folion alla tunnin ja puolisen tuntia vielä ilman foliota.

2025966.jpg Mies lausahti, että "tässähän voisi olla vaikka jauhelihaakin mukana". Siitä tuli idea ensikerraksi... jos laittaisin kypsennyksen loppuvaiheessa lihapullarivistön kuumenemaan laatikon pinnalle.