tortut120201122.jpg

Tämän vuoden torttuhitti taitaa olla Kinuskikissan kukkatortut, missä otetaan taikinasta kukkapiparkakkumuotilla palat, asetellaan palat muffinssipellille, voidellaan ja asetellaan torttujen keskelle puolikas Finlandia -kuula. Oikein kauniita!

Mietin kuitenkin, että piparkakkumuotilla leikaten, reunoilta menisi taikinaa hukkaan, joten tein oman version.

Muffinssipellille asettelin paperiset vuoat, tein puolitetuille taikinapaloille taikinapyörällä viillot. Asettelin taikinat jokaiseen muffinssikoloon, enkä jokatoiseen niinkuin alkuperäisessä ohjeessa.

tortut220201122.jpg

... voitelin kananmunalla ja laitoin taikinapalojen keskelle nokareen vaniljatuorejuustoa...

tortut320201122.jpg

... tuorejuuston päälle puolikas Finlandia -kuula, sileä puoli ylöspäin.

tortut420201122.jpg

Paisto 225 asteessa noin 15 minuuttia.

tortut520201122.jpg

Tarkkana saa olla keskelle asettelussa, jos haluaa kaikkien sakaroiden olevan paiston jälkeen tallella. Paiston jälkeen muutama sakara vain katosi. Uuni söi tortun sakaroita. ;)

Paperisten vuokien ansiosta nämä olivat kuitenkin siistimpiä syötäviä kuin perinteiset tortut, eikä tarvinnut ihmetellä, aukeavaisivatko sakarat uunissa toisistaan, kun ei ollut taitteluita. Sopisi vaikka pienten lasten kanssa leivottaviksi.

Tuli niin hyviä, että jatkoon menivät. :P En ole oikein koskaan ymmärtänyt kuulien perään, mutta leivontaan kuulat sopivat. Ostin jo ison pakkauksen vihreitä kuulia seuraavaa kokeilua vasten. :)

tortut620201122.jpg