Viime vuonna päätettiin, että kaikki olisi valmista kolme päivää ennen joulua ja kuusi kannettaisiin sisälle ja koristeltaisiin aaton aattona. Kuinkas kävikään:

9-10  Pihalle odottamaan jätetty kuusi oli yön aikana kaatunut nojaamaan ikkunaa vasten. Riensin oikaisemaan kuusta. Ulkona 0 astetta, pieni lumikerros maassa.

Ei pitänyt enää pestä pyykkiä, mutta nuoriso oli hillonnut vaatekasojaan huoneissaan, joten pyykinpesu jatkui.

11  Perunat kiehumaan tuuvinkia varten. Aamukahvia. Tiskejä, kaikki joulumukit vihdoin käyttöön. :)

12  Uusi pyykkikoneellinen käyntiin. Pyykkien ripustusta ja kuivuneiden viikkailua. Aamupala.

13  Pyykkirumba jatkui.... koneesta kuivumaan, kuivien viikkailua, joulun oloasuja pesuun pikaohjelmalla.

Perunoiden kuorinta. Kaksi nuorisotontun jäsentä sääti kylävierailulle lähdön kanssa. Kukkalahja oli avattu paketista yön ajaksi ja kukka meinasi lähdöstä unohtua. Paketointia. Perunoiden survontaa, vehnäjauhot perunamössön sekaan.

15.50  Tonttulasta salaista tietoa. Reki on valmiina lähtöön. :)

Pikainen käynti kaupassa. Siellähän ei tänään enää pitänyt käydä. Näköjään kaikki muutkin ihmiset joutuivat kauppaan samaan aikaan. :o

Tuuvingille lämmitin ennen kauppaan lähtöä uunia mietoon lämpöön. Piti laittaa uuni kiinni ja antaa kattilan olla miedossa jälkilämmössä, mutta muistin asian vasta kauppamatkalla. Toivottavasti perunamössö ei saanut liikaa lämpöä imeltyäkseen.

Suihku, ruokaa ja jouluolut. Mies oli nukkunut edellisyön huonosti. Passitin hänet sänkyyn lepäämään, ettei jouluntekofiilis kaikkoa.

18.30 Joulumusiikkia ja kotitöitä...

18.55  Nuorisotontut kotiutuivat. :)

Pyykkitelineiden siirtoa. 15v. kantoi kuusen pihalta sisälle ja 19v. sahasi kuuseen imupintoja. Mies virkistyi sahauksen äänistä ja ryhtyi sahauspuuhiin tyttärien kanssa. Itse silittelin kuusenalusmaton ja valmistelin tuuvingin uunivalmiiksi. Mies lähti kauppaan. 15v. laittoi kuusen valot ja aloitteli kuusen koristelua.

20.30  Tuuvinki uunissa. 19v. liittyi kuusen koristelupuuhiin.

21.20  Kuusi koristeltu. 15v. laittoi tähden. Punajuuret kiehuivat.

21.50  Mies kotiutui kaupasta. Ruoat kaappeihin. :)

Ulkona -1 astetta, lumisadetta. Saatiin valkoinen joulu!

22.40  Nuorisotontut järkkäilivät vielä huoneitaan. 15v. vaihtoi pussilakanat. Mies nukkumaan. Itsellä oli vielä tuuvinki- ja punajuurivalvojaiset.

20211223tuuvinkivalvojaiset.jpg