1156545.jpg Edessä porkkanalaatikko. Takana jo perinteisellä ohjeella tehty lanttulaatikko.

  • 6 porkkanaa
  • ½ kasvisliemikuutio
  • 1½ dl puuroriisiä
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl siirappia
  • ripaus muskottipähkinää
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl ruokakermaa + maitoa, yhteensä noin 5 dl
  • pinnalle: korppujauhoja ja voinokareita

Kuori ja pilko porkkanat. Keitä kasvisliemellä maustetussa vedessä kypsiksi. Ota liemi talteen ja keitä siitä riisi. Survo porkkanat. Yhdistä keitetty riisi porkkanasoseeseen. Lisää mausteet, kananmunat ja kermamaito. Sekoita ja kaada uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama voinokare. Paista 175 asteessa, uunin alaosassa, noin 1½ tuntia.