Valokarnevaalit1221016.jpg

Eilen oli Linnanmäen kesäkauden 2016 viimeinen päivä. Ollaan monena vuotena käyty juuri Valokarnevaalien viimeisenä päivänä Linnanmäellä. Laiteissa käynnin lisäksi on ollut tarjolla valoja, joita on kilvan yritetty ikuistaa kameroihin ja hieno ilotulitus.

10 vuotias odotti päivää eritoten, sillä vei minut aiemmin iltakävelylle vain näyttääkseen, että bussipysäkin valomainoksessa oli mainos Valokarnevaalitapahtumasta.

Valokarnevaalit2221016.jpg

Linnanmäen rannekkeiden hinnat mietityttivät ja aluksi meinattiinkin mennä paikan päälle vain kuvaamaan, mutta 10 vuotiaan odotukset päivästä saivat heltymään pariin rannekkeeseen. Kun ennakkoon osti, sai Prismasta hieman edullisemmin, mutta kuitenkin maksoi 36 euroa/ranneke.

Valokarnevaalit3221016.jpg

Tehtiin isot hyvät eväät mukaan, joita hädintuskin jaksettiin edes kantaa, mutta onneksi reppujen painot kevenivät nopeasti retken edetessä. Mukana oli glögiä, limua, täytettyjä perunarieskoja, Karuselli -karkkipusseja, suklaata. Näillä eväin lähdin 10 vuotiaan ja 14 vuotiaan kanssa ihan Valokarnevaalipäivän alkuun, kello 13, kieppumaan laitteisiin, että saataisiin koko hyöty irti rannekkeista. Mies ei tahtonut lähteä niin aikaisin mukaan vaan jäi vielä paistamaan retkipullia.

Valokarnevaalit4221016.jpg

Jos ei oltaisi menty ihan Linnanmäen avautuessa paikalle, ei paljon olisi ehditty rannekkeita käyttää. Illan hämärtyessä ihmisiä tuli todella paljon ja joka laitteeseen oli pitkät jonot. Suurin osa ajasta meni jonoihin ja välillä sisätiloissa lämmittelyyn. Onneksi mies toi mukanaan, kahvien ja pullien lisäksi, rukkasia ja kädenlämmittimiä.

Kesäkuussa olin voittanut herkkulipukkeen, mikä oli voimassa kesäkauden 2016. Äkkiä oli vielä löydettävä kioski, mistä hattaran voisi lunastaa. Pitkässä jonossa seisoskeluun meni yli puoli tuntia ja kioskissakin hymyiltiin, että jäihän tähän vielä 10 minuuttia aikaa lunastaa palkinto ennen Linnanmäen sulkemista ;).

Kaikki odottivat kovasti ilotulitusta ja hyppäsimme penkeille seisomaan hattaramme kanssa, että näkisimme paremmin raketit. Vähän ihmettelimme järjestystä, miksi vuoristoradan viimeiset torvet jo soivat, kunnes mies löysi meidät penkeiltä seisomasta ja ihmetteli touhujamme, emmekö tosiaan olleet kuulleet kuulutuksia, että ilotulistus oli kovan tuulen vuoksi peruttu. Ei oltu hattarajonossa kuultu.

Valokarnevaalit5221016.jpg

Ensi vuonna taitaakin olla väljempää, sillä niin monen jonossa seisovan kuultiin sanovat, että jättävät ensi vuoden Valokarnevaalit väliin.

Onhan tässä vuosi aikaa unohtaa negatiiviset hetket, kun kerran kivojakin hetkiä oli retkessä rutkasti. Todennäköisesti ollaan paikalla taas ensi vuonnakin jollain kokoonpanolla, mutta tuskin kokopäivämeiningillä rannekkeiden kanssa.