Sunnuntaina 29.11.09 oli ensimmäinen adventti. Ei oltu suunniteltu päivää sen kummemmin, kuitenkin aamupalapöydän tahdoin jouluisaksi ja aloinkin laittelemaan sitä. Tonttulakkipäinen äiti keittiössä tartutti joulutouhotusta lapsiinkin. Muuten niin siivouspakoiset lapset alkoivat omatoimisesti järjestelemään kirjahyllyä :o. Mies ei ollut ollenkaan joulutuulella, vaan jatkoi uniaan.

Adventtikynttelikkö sai kynttilänsä, riisipuuro hautui kattilassa... kääks! luumurusinasoppa oli jäänyt ostamatta! Miehen rauhalliset unet päättyivät siihen paikkaan. Perheenjäsenet kävivät vuorollaan ravistelemassa, että nyt oli lähdettävä kauppaan. "Joo, joo", mutta mitään ei meinannut tapahtua. Nyt selvisi sekin, mistä samanlailla vastaavien lasten geenit olivat peräisin. ;)

Lopulta saatiin mies kauppaan. Odotellessa ihasteltiin puurokippotuikkuja...

20091129adventtikynttil%C3%A4t.jpg

... ja sytytettiin adventtikynttelikön ensimmäinen kynttilä.

Amarylliskin oli jo aukeamaisillaan.

20091129havupallot.jpg

Kirppikseltä löytyneet tekohavupallot olivat löytäneet paikkansa keittiön kapasta. Kivat, itseasiassa juuri kirppikseltä löytyneitä juttuja oli ympärillä paljon. Havupallojen lisäksi, pöytäliina, adventtikynttelikkö, puurokipotkin :).

20091129puurotuikut.jpg

Rusinasoppa ja mies saatiin kotiin. Puuro oli makoisaa. Kattila syötiin nopeasti tyhjäksi. Seitsemänvuotias sai mantelin.